« Micke och Justin april 2013 | Main | Bröderna Bus »

Zabar och Gul Pari

De 26 april hade vi långväga gäster i Bromma: jag hade lovat Venla, Mia och Sami att ge ett handtag i form av biltransport, eventuell språkhjälp och allmänt stöd under Sverigedelen av deras stora äventyr, importen av två ursprungsjakthundar från Pakistan.

Zabar (hane, creme) och Gul Pari (tik, guld m mask) är nu 7 månader gamla. De kommer från Karachi i Pakistan, där deras mamma används som jakthund. Deras pappa är bosatt på den afghanistanska sidan av gränsen. Valparna är inte registrerade som afghaner, då det inte går att få pappan registrerad, utan är importerade som pakistanska jakthundar. För att bli antagna som afghaner i kennelklubbens register krävs en speciell process, där hunden måste ha uppnått en viss ålder för att man skall kunna inleda den.

Zabar och Gul Pari var tuffa valpar. Gul Pari är lite reserverad, men absolut inte skygg. Zabar är mera framåt, nyfiknare än sin syster. När Sami kom med valparna till Arlanda hade de rest över tolv timmar med flyg, och valparna bara ruskade på sig och tittade lite förundrat runt att vart hade de nu då hamnat? Bilresan till Bromma gick utan problem, och väl framma inspekterade de gården, åt och tog sig en tupplur medan vi människor åt en kvällsbit. Efter det styrde Sami och valparna kosan mot båten, för att följande dag vara framme i Finland.

Lycka till med valparna Sami, Mia och Venla!

IMG_3093.jpg


zabar.jpg
Zabar


gulpari.jpg
Gul Pari