« Stjärnhov LC 30.7.2013 | Main | Kappträningar 18.8.2013 »

Bjurholm 10-11 augusti 2013

Helgen 10-11 augusti tillbringade jag tillsammans med bröderna Yhazin, deras syster Doris och hennes matte Camilla i Bjurholm, lite västerom Umeå. Resan var en god bit på 60 mil från Stockholm, men från Sundsvall norrut möts man av underbara norrländska landskap, och huvudet snurrade som en propeller på mig. Det är så vackert! Vi hade hyrt stuga på en camping 1, 5 mil västerom Bjurholm, och resan dit och tillbaka bjöd på ytterligare berg och forsar.

På lördagen var det vinthunddsklubbens utställning. Domare var Dagmar Kenis Pordham från Storbritannien. Micke kom andra i öppenklass med CK, i bästa hane placerade han sig ej men erhöll reserv certifikatet (hans fjärde...). Justin debuterade i championklassen, som han vann över flera gamla tävlingsrävar, och det slutade med att han vann Bästa Hane, och då inga tikar fick CK, även BIR. I sluttävlan, i hällandes regn (inte Jusses melodi) placerade han sig ännu som BIS3! Min lilla trögis som inte har velat röra sig i ringen, börjar han äntligen fatta att det kan vara kul :)

På söndagen gick lure coursingtävlingen av stapeln. Micke och Justin hade båda otur i det första loppet, Justins par gick till angrepp mot honom på startrakan och blev diskad, Justin fick omstart. Mickes par började halvvägs leka, och drog iväg Micke till andra ändan av fältet. Paret diskades och Micke fick omstart. Efter försat loppet låg pojkarna tredje och fjärde (av 7 hundar). I andra loppet sprang Micke fast ledande hunden med fem poäng, men det räckte inte riktigt till seger, Chicory tog hem det med 7 poäng. Micke klarade dock att ta sig förbi till en andra plats, och erhöll sitt första svensak lure coursing certifikat! Grattis till Chicory, som tog hem segern efter två rena fina lopp!

Arrangemangen av SvVK Norra var av toppklass, och veckoslutet var synnerligen lyckat, stämningen god och människorna glada. Den långa vägen uppvägs gladeligen av en sådan här helg! Tack SvVK Norra!

justinbirbjurholm.jpg
Bild Yvonne Mukkavaara


533223_570234929706173_1464997801_n.jpg
Bild Yvonne Mukkavaara


mickebjurholmcert.jpg
Bild Camilla Fritz


justinbjurholm4.jpg
Bild Camilla Fritz