« Gotland 24-26 augusti 2013 | Main | Stockholm minnesutställningen 1 september 2013 »

B-tränarlicens och kappträningar 31.8.2013

Lördagen den 31 augusti var det tävlingar med efterföljande träningar i Åkersberga. För att få tävla och träna här i Sverige måste man ha en sk B-tränarlicens, och det var den praktiska delen som stod på programmet idag, samt träning för bröderna Bus, dvs Micke och Justin.

Katja Cederlöf har lovat ställa upp som mentor för mig, och lotsade mig och Ulrika, som också skall avlägga licensen, genom tävlingsdagen. Vi var med om veterinärbesiktning och invägning av hundarna, vi besökte anmälningsbåset, vi var uppe i domartornet och talade med tävlingssekreterare, målfotograf, harförare, domare och speaker, och följde med deras arbete under ett lopp, vi stod hos kurvkontrollanten och vi följde med defilieringen, vi gick igenom startprocedurerna och följde med start, kollade in hur bromsskynket fungerar och när det sätts ut, och ja tittade, frågade, frågade och frågade. Tack Katja för tålamod och kunskapsdelning!

När vi gått igenom allting som hörde till utbildningen hjälpte jag ännu Therése med hennes två hundar, Pepsis och Sibyllas uppvärmning och nerkylning. Roligt, även om det på kvällen kändes i benen att jag promenerat precis hela dagen :)

Micke och Justin sprang båda kurva-raka-kurva, och fick mycket beröm av greyfolket för sin fokuserade och koncentrerade insats. Lite kommenatrer fick håbollarna för sina pälsar, men det var med humor i ögonglimten, och vi kände oss varmt välkommna bland greyfolket, trots att vi var de enda icke-grey/whippet filurerna. Tack, det kändes fint!