« Ögonspegling - allt ok! | Main | Domargård internationella bantävlingar 2.7.2011 »

Justins sololopp

Justin klarade idag av sitt sololopp för kapplöpningslicensen. LC licens har han redan, men det här gäller då att få springa på banan, vilket kräver tre licenslopp. Det första visar att hunden kan springa med tävlingsutrustning, och att den följer harattrappen. Justin har haft lite problem med munkorgen, och det var egentligen det enda som lite oroade mig. Han var också lite sen i startboxen, och det lät som om han skulle ha daskat munkorgen mot väggen, men så såg han att haren for iväg, och stack efter den som en oljad blixt. Hans tid var 26 och någonting sekunder på 280m, men där förlorade han 1-2 sekunder med sitt såsande i startboxen. Dagen var het, och en tid på 24-25 s. för det han sprang är mycket bra.

Micke sprang också 280m, på tiden 23,8s. Men han är snabbare än Justin, och han är mycket erfarnare. Med tanke på hettan är jag mycket nöjd med honom också.

Ludde ställde upp som parhäst till Mickes och Justins bror Nico (Y. Favourite Waste of Time). Nico behövde en snäll, nervstark hund att springa med, och Ludde uppfyllde det kravet till fullo. Nico sprang mycket duktigt, och var klart snabbare än Ludde. På ett ställe for luren bakom en dungen, varvid Nico följde luren, medan Ludde som var lite efter, glatt genade framför dungen. Duktiga Nico!