« LC träningar 4.9.2011 | Main | HVK Cup och internationell LC, Helsingfors 24.9.2011 »

Helsingborgveckoslutet 10-11.9.2011

Veckoslutet 10-11 september arrangerades dubbel utställning i Helsingborg, nationell på lördag i Sofieros slottspark och specialutställning i Laröd på söndag. Ludde var anmäld till båda utställningarna, och i sista sekund ändrade jag mig och anmälde Micke till söndagen också. Även Justin kom med som turist, och pojkarnas syster Doris med matte Camilla fick vi även sällskap av under resan.

Vi reste ner tidigt på fredag morgon, och körde först till Christina Gustafsson för att mysa med hennes 8 veckor gamla valpar, och fotografera de små sötnosarna. På eftermiddagen kom vi till pojkarnas uppfödare Liza Lopez, där vi skulle tvätta Doris och Ludde. Allt gick bra med Doris, men när jag skulle borsta och föna Ludde försvann strömmen! Ur fönen kom ett litet litet surr, som inte skulle ha torkat ett strå på Ludde. Full panik! Tack och lov fick jag köra över till Christina och torka Ludde färdigt hos henne. I owe you one Christina!

Luddesofiero.jpgPå lördagen hade vi träff med flera valpar ur Mickes och Justins kull. Bror Harry från Danmark tittade in, och likaså bror Sebastian som bor utanför Helsingborg. Liza hade med Marcus till utställningen, så det var fem bröder och en syster på plats. Verkligen skoj att se hur lika bröderna är och ändå så olika. Mest olik är Micke, de andra liknar mer varandra, både i utryck, kroppsbyggnad och päls. Men Micke skall nu alltid gå sin egen väg :) Trevliga temperament har all hundarna :)

På lördagen gick utställningen för Luddes del på precis önskat sätt: certifikat och därmed svenskt utställningschampionat! Domare var Karin Hedberg, och så här skrev hon:

Utmärkt typ och helhet. Maskulint huvud och uttryck. Härlig resning. Goda vinklar fram. Korrekt överlinje med markerade detaljer. Långa bakben. Vacker päls på rätta ställen. Typiska stora tassar. Rör sig värdigt med önskvärd lätta fördröjning i steget. Välvisad. Exc/1 CK BH-3 CAC -> SE CH.

BIR och senare BIG-1 blev vackra Ch Mandinah Irresistable Whisperer, BIM Ch Tell's Chill'n Trill.

Söndagen gick sedan inte helt lika bra. Micke var femte i öppenklass av fem, dock med excellent. Ludde fick en kanonkritik, men i championklassens konkurrens lät jag honom komma lite för nära hunden framför, och han bestämde sig att säga gruff och göra ett knyck i kopplet. Och snapp, gick kedjan i Luddes utställningskoppel av. Ludde gjorde en lov runt den andra hunden, vars ägare förståss blev skiträdd att han skulle anfalla, varefeer Ludde sprang ut ur ringen, där jag dock genast fick tag i honom. Han blev tredje av tre, men utan CK, vilket jag bra förstår. Situationen var dock mycket pinsam, och jag ber om djupaste ursäkt till ägarna av Oshanameh's Is The Pope Catholic, det måste ha varit mycket obehagligt för dem. Dessutom ger det inte en helt bra bild av vår genomsnälla Ludde.

Så här skrev Birte Scheer:
4 år. Bra maskulin hane. Korrekt långt huvud med bra uttryck. Lång hals. Bra frontparti. Korrekt överlinje. Välansatt svans. Passande längd och djup i kroppen. Välvinklad bak. Korrekta fjädrande rörelser. Bra färg och päls. Exc/3.

BIR blev nämda Oshanameh's Is The Pope Catholic och BIM med cert och Championat Khaos Galaxy Raby.

Efter fika med Liza, Siv Jönsson, Lena Andersson (som äger Luddes pappa Bebbe och kommit ända från Karslkrona bara för att träffa sitt "barnbarn") och Maud Berndtsson (ganska komiska situationer med två Maud i sällskapet, vi var ingendera van vid att ha en med samma namn i sällskapet ;)) styrde vi kosan mot Stockholm, 55 mil framför nosen. De sista nästan 10 milen körde vi i den värsta regnskuren jag någonsin varit med om, spöregn och blixtar. E4:an löpte med ca 60 km/h som mest, och det tog verkligen på ögonen. Nå vi kom hem välbehållna, och hundarna var lugna hela tiden.

Luddelarod2011.jpg