« Helsingborgveckoslutet 10-11.9.2011 | Main | Justin i finska mästerskapen, nya bilder »

HVK Cup och internationell LC, Helsingfors 24.9.2011

Så var det dags att åka över till Finland igen, och i samband med att jag och flickorna hälsade på pojkarna och föräldrar/morföräldrar/farföräldrar även delta i HVK cuppen. Jag anmälde både Ludde och Micke, för i alldra värsta fall skulle de två kunna springa ihop. Justin vågade jag inte anmäla, jag skulle inte ha vågat låta honom och Micke springa ihop, om de skulle ha blivit varandras par. Vädret var sedan ganska dåligt och Justin hade en lyxdag i Märtha och Håkans vård, och kom med kaffe och smörgåsar mitt på dagen då det höll upp, så Justin fick vara social en stund han med.

Båtresan gick nu verkligt bra för Ludde, något jag lite hade bävat för. Han var ju väldigt rädd då vi i juli reste till Stockholm, men nu var han som om han aldrig skulle ha gjort annat en rest båt. Vilken lättnad! På tävlingsplatsen höll han sig också ganska lugn, han brukar ju jaga upp sig så av glädje att snart få gå och jaga, att han är helt slut redan före han startar, men nu var det också mera kontrollerat.

Under det första loppet regande det ordentligt, och banan, en stubbåker, var lerig och hal. Efter det första loppet låg Micke som tredje och Ludde som åttonde av tio. De åtta första gick till final. I finalen sprang Micke mot Papatazin Pulp Fiction, och vi konstaterade med Jarkko, Tomppas ägare, att det var fjärde gången de sprang ihop. Ett beprövat par med andra ord. Ludde sprang med Yazakhan's Touch Too Much, Delila, och även deras lopp förlöpte väl.

Väntan på prisutdelningen kändes evighetslång, och afghanerna var förstås sista av alla. Ludde förbättrade sin position i finalen, och steg till sjätte plats. Micke förbättrade också, och steg till andra plats och fick, då vinnaren Hienohelman Opal redan var champion, certet och reserv-CACIL! Oj vad jag blev glad över det. Jag hade varit så orolig om pojkarnas kondition skulle ha sjunkit väldigt mycke när jag inte kunnat träna på sammam sätt i Stockholm som jag gjorde i Finland, men så hade då alltså inte i alla fall i större utsträckning skett.

En serie bilder av Mikko Marttinen, som rest till tävlingarna ända från Jyväskylä, och tålmodigt fotogarferade alla hundar under lördagen:

IMG_8514c.jpg
Ludde i det första loppet.

IMG_8590c.jpg
Micke i det första loppet.

IMG_9250c.jpg
Ludde och Delila i finalen.

IMG_9266c.jpg
Ludde i finalen.

IMG_9310c.jpg
Micke och Tomppa i finalen.

IMG_9311c.jpg
Micke och Tomppa.