« SaFa 7.6.2008 | Main | 28 och 29 juni, Tammela och Järvenpää »

Forssa int. 14.6.2008

Forssa1.jpg

Lotte Jörgensen från Danmark skulle ha dömt afghanerna ppå Forssas internationella hundutställning i idylliska Mustiala kungsgårds park, men på grund av sjukdomsfall måste hon inhibera sitt deltagande bara två dagar före utställningen. I stället dömdes afghanerna av Markku Mähönen, som i slutet av maj redan hade dömt afghanenr på en internationell utställning, ett undantagslov som väckte en del diskussion. På grund av domarebytet uteblev rätt många afghaner.

Ludde erhöll igen utmärkt av domaren, i konkurrensen var han andra, men placerade sig inte i Bästa hanhund. BIR gick till Ingenue Inez De La-F, och BIM till Scaramis Be My Guest.

"Rätt proportioner, bra längd på nos och skalle, huvudet kunde ännu bli lite ktaftigare, bra hals och överlinje och svansfäste, bra ben, skelett och tassar, bra låg has, bra bakspark, något lös framme, rörelserna har rätt spänst" (översättning från finskan min egen)

Det finns ännu en hel del att fila på i vårt handlersamarbete, bland annat springande flyter inte ännu, men många saker gick bättre än tidigare. Jag glömmer att lyfta armen då vi springer, vilket lockar Ludde till att börja bita i kopplat, vilket igen leder till att steget inte blir så långt. Nu fanns det dessutom hästar i hagen brevid ringen som ett extra irritationsmoment för Ludde - mitt under kvalitetsbedömningen började han gruffa och vovva åt dem. Suck. Men det går nog framåt hela tiden, tack och lov.

Forssa.jpg