« Forssa int. 14.6.2008 | Main | Hundinhägnaden 16.7.2008 »

28 och 29 juni, Tammela och Järvenpää

Tammela280608.jpg

Det här var det första veckoslutet vi deltog i två utställningar på ett veckoslut. Trots att resorna var korta är det nog ganska tungt, speciellt som jag dragit på mig en ordentlig sommarinfluensa. Målet för fredagen var att få Ludde tvättad och fönad, och något annat gjorde jag inte heller den dagen.

Veckoslutet gick i MG tecken. På lördagen i Tammela dömde Christina Lundström från Sverige, BIR gick till Neliapilan Kuutamokeikka och BIM till Pices Flaminia. Linjen var sträng, och en hel del G delades ut. Domaren tyckte mycket om Luddes kropp, men ville ha en mycket kraftigare underkäke, och längre kors och svans (!). Dessutom påpekade hon att man inte får trimma nacken, och i kritiken stod det dessutom att den var klippt, något som gjorde mig ordentligt sur, då jag vet att Luddes nacke aldrig har sett en sax. Alla Luddes kullsyskon som var på plats fick MG.

På söndagen i Järvenpää dömde Danielle Drubourgh från Australien afghanerna. Linjen var igen hård, många G delades ut, och bara tre tikar fick U. Ludde fick igen MG och placerade sig som fjärde i juniorklassen, igen med påpekande om underkäken och denna gång bristfälliga framvinklar (!) och lösa framrörelser. Jag visade också Tiktei's Cherokee Woman, alias Bella, som belönades med BT-1, cert och BIM. Det här var Bellas andra certifikat, så nu är det bara att vänta på tvåårsdagen och sedan knipa det tredje certet. Luddes mamma Chica, Khaos La Vida Loca, var BT-3. BIR gick till juniorklassens vinnare Scaramis Relax And Do It.

Bella290608.jpg

Bella i Järvenpää

Comments (1)

Nice Sweater!! :-)