« Scented B-valparna | Main | Tuohi-Tikan P3 8 veckor »

Åbo internationella 29.11.2009

Luddes sista utställning för i år var Åbo internationella under Tino Pehar från Kroatien. Resultat för dagen var Utmärkt i kvalitet och andra placering i öppna klassen i konkurrens.

Luddes kritik var bra, men vad som inte var bra var att han ryggade tillbaka för domaren och ville absolut inte bli rörd. Det har aldrig hänt tidigare, tvärtom behöver jag vanligen inte ens hålla i honom när han skall examineras, han står prick stilla. Det här backandet påverkade tyvärr placeringen i konkurrens. Tänkbara orsaker kan vara domarens mycket starka rakvatten, jag såg nämligen att flera hundar än vanligt krånglade med examinationen. Efter ringen när jag bad några afghanbekantingar titta på Luddes tänder var det inga problem, så jag tror inte (och har inte heller märkt) att Ludde skulle ha ont någonstans på huvudet, vilket annars skulle kunna vara en tänkbar förklaring.

Domaren hade alla hundar att springa väldigt mycket, vilket är väldigt bra, och Ludde var mycket på bettet gällande den saken. Så om vi undantar domarexaminationen så förde han sig mycket väl, och jag är så nöjd med honom. Duktig Ludde! Nu blir det paus tills nästa år!