« Ludde 2 år! | Main | Bilder från Karis 12.7.2009 »

Välkommen Micke!

Efter en intensiv men rolig resa till Sverige tillsammans med Merja Haapoja och Laura Pennanen har jag hämtat hem vår nya flockmedlem Micke. Micke eller Yhazin Freelancer är en nu 8,5 veckor gammal hane, röd med svart mask. Han är från kombinationen Tuohi-Tikan Teikkari och Ch Yhazin Drums Of Africa. Kullen består av 8 hanvalpar och 3 tikvalpar, och var både vackra och till temperamentet underbara små afghanbebisar. Att välja ut vilken valp som skulle komma till pappa Keke med Merja och vilken som skulle komma till oss tog en hel dag, och det var absolut inte lätt.

Micke är en både modig och nyfiken liten kille som hinner vara med överallt. Han älskar att klättra, och är i ett huj uppe på axeln när han kommer i famnen. Han har stark instinkt att jaga och är smidig och balanserad i sin byggnad med en karisma som gjorde att det inte gick att missa honom bland alla 11 valpar. Han tog den en dygn långa resan hem utan problem, och även om han emellanåt saknar syskonen en del så börjar han hitta hemma hos oss.

IMG_0104-1-1.jpg

Ludde tog emot den nya familjemedlemmen med glädje! Han skulle helst bara leka, och förstår inte riktigt varför den lilla knatten emellanåt piper till när tassarna flyger för nära honom. Han vill inte heller lämna Micke hemma för att gå på promenad, tänk om någon skulle röva bort honom under tiden... Jag tror grabbarna kommer att ha det himla kul bara Micke lite växer till sig så att det faktiskt går att leka och springa tillsammans.

Ett stort tack till Liza Lopez som kunde tänka sig att skicka den här lilla ljuvliga grabben till Finland!

Comments (1)

Oi, onpa Micke suloinen! Onnea koko laumalle ja erityisesti uudelle tulokkaalle :)