« Suzi Cup 22.6.2009 | Main | Ludde 2 år! »

Tavastehus 27.6.2009 och Karis 12.7.2009

Två utställningar, två svenska domare och två unghundsklassvinster utan placering i Bästa Hanhund. Det är det korta sammandraget :)

I Tavastehus dömde Agneta Kappers afghanerna. Hon delade ut en del MG i junior och öppen klass. Ludde var den enda i hanhundarnas unghundsklass, belönades med Utmärkt, men placerades inte i Bästa Hanhund.

Två veckor senare dömde Kappers landsman Elizabeth Janzon afghanerna i Karis. Janzon var ännu strängare än Kappers, delade ut fem mycket god, två god och tio utmärkt. Ludde var den enda hanhunden i unghundsklassen som fick Utmärkt, och var i Bästa Hanhund femte eller sjätte. Tikarna fick ungefär lika många MG och G.

Båda dagarna var varma, och Luddes springande gick inte som det borde ha gjort, det saknades den sista energin i båda framträdanden. Något som bör åtgärdas, frågan är hur. Konditionen borde det inte vara något större fel på, även om den kan förbättras. Maten dagen före utställningen kan man också fundera över, men ärligt tror jag främst det är en träningsfråga. Så det är där som den största insatsen skall sättas in nu :)