« På kurs med Gerard O´Shea | Main | Ytterligare bilder från handlerkurssen »

Kabelfabriken, Helsingfors valputställning

Molly020308.jpg
AllAboutHer

14 afghan valpar hade anmälts till Kabelfabrikens valputställning den 24 februari. Då de anmäldavalparnas antal var vida större än vad arrangörerna hade förvänat sig skedde det totalt exceptionella: utsällning måste flyttas fram med en vecka för att lokaliteterna skulle räcka till. Tyvärr ledde detta för vinthundarnas del till att utställningen krockade med en specialutställning för grupp 10 i St. Karins. Fyra av de anmälda hundarna deltog av denna eller annan orsak inte, utan endast tio infann sig för domare Eeva Resko.

Luddes bror AllIEverWanted, alias Chocobo, deltog i hanarnas 7-9 månaders klass. Han vann klassen, men då han inte rörde sig fritt (golvet var glansigt och antagligen lite halt) blev det inget hederspris. Bästa hanvalp blev Kirman Tabarak från 5-7 månaders klassen.

Luddes syster AllAboutHer, Molly, vann tikarnas 7-9 månaders klass, blev bästa tikvalp och även BIR-valp! Kirman Tabarak blev BIM. Grattis till båda!

MollyBIRvalp.jpg

BIR-valp AllAboutHer och BIM Kirman Tabarak med domare Eeva Resko

Ludde var anmäld till både Kabelfabriken och St. Karins. Då datumet ändrades beslöt jag att fara till St. Karins. På grund av en ögoninflammation Ludde drog på sig kunde han inte delta i St. Karins, utan fick snällt stanna hemma. Ögonen är i sig friska, men medicineringen Ludde fick faller inom ramen för de mediciner som är förbjudna vid prov och utställningar enligt FKK. Lite retsamt var det att stå och titta på Molly och Chocobo när de uppträdde i ringen, men vad gör man. Huvudsaken är att Ludde är frisk igen, och utställningar kommer det ju nog flera av.

Comments (1)

Onnittelut Ludden sisaruksille menestyksestä! Ja Luddelle tsemppiä tuleviin koitoksiin :)